Vilmos herceg nyíltan mesélt arról, hogy Diana halála miatt sokat küzdött az apasággal

A brit trónörökös a BBC One új dokumentumfilmjében mesélt az érzéseiről focistáknak, méghozzá azért, hogy ledöntse a férfiak mentális egészségével kapcsolatos tabukat.

„Legyél elég magabiztos ahhoz, hogy kimondd, a dolgok nem mennek túl jól. Rendben van, ha nem vagy rendben” – mondja Vilmos herceg a május 28-án érkező „Football, Prince William and our Mental Health” (vagyis „Futball, Vilmos herceg és a mentális egészségünk”) című dokumentumfilmben, amit a BBC One sugároz majd. Diana és Károly idősebb fia ugyanis egy nagyon fontos ügy mellé állt: szeretné megtörni a férfiak mentális egészségével kapcsolatos megbélyegzést, méghozzá azért, mert az öngyilkosság rendkívül magas az országban a fiatalok között. Cambridge hercege úgy döntött, hogy hatalmas futball rajongóként ezt a tabut focisták segítségével dönti majd le: azt már sokszor látta, hogyan fejezik ki az érzéseiket meccs közben, most pedig segíteni szeretne nekik abban, hogy a játékon kívül ugyanezzel a szenvedéllyel és nyitottsággal éljenek.

Vilmos többek között Marvin Sordellel ült le beszélgetni, aki mesélt arról, hogy a szülővé válás mennyire megváltoztatta az életét: „Először 2017-ben lettem édesapa, és ez volt a legnehezebb időszak az életemben” – mondta, és azt is hozzátette, hogy sokat küzdött az érzelmeivel ekkoriban. A herceg pedig megnyugtatta, hogy ezzel ő is hasonlóképpen volt, ugyanis a gyermekei születése az ő életét is teljesen megváltoztatta. „Egyetértek veled és azt gondolom, ha trauma ért téged – az apád nem volt ott, az én édesanyám meghalt, mikor fiatal voltam – akkor ezek az érzések a szülővé válással visszatérnek.” Vilmos szerint a gyerekvállalással az ember élete egy teljesen új szakaszba lép. Ha elvesztett valakit, vagy nem áll hozzá közel senki, akkor hihetetlenül nagy kihívást jelent, amivel két fia, György és Lajos és lánya, Sarolta érkezésese után ő is szembesült.Katalinnal támogatjuk egymást és közösen küzdünk meg ezekkel a pillanatokkal. Együtt fejlődünk és tanulunk” – avatta be a sportolót, és persze a nézőket. „De egyetértek veled. Az érzelmek felbukkannak a semmiből, amikre nem is számítottál, vagy azt hiszed, már feldolgoztad őket. Tudok azonosulni azzal, amit arról mondasz, hogy milyen apává válni. Ezek az élet leggyönyörűbb pillanatai, azonban a legijesztőbbek is.”

Forrás: E! Online
Nyitókép: Comic Relief/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: