Melyik a kedvenc virágod? Ezt a titkos üzenetet hordozza (x)

A te csokrod mit szimbolizál?

Minden nő örül annak, ha virágot kap. Pláne, ha a kedvencét! De te tudod azt, hogy pontosan milyen titkos üzenetet hordoz magában egy szép és illatos szál? Nőnap közeledtével ennek jártunk utána!

Piros tulipán

Nem csak a vörös rózsa, de a vörös tulipán ajándékozása is felér egy vallomással, ugyanis ez az őszinte, tiszta szerelem jelképe. Nem véletlen, hogy a magyar népművészetben a hímzéseken és a bútormintákon kívül más ajándékokon is felbukkant a minta. 

A piros tulipán a szerelem jelképe Fotó: attilavalentina /Shutterstock.com

Százszorszép

Ez a bájos kis virág az ártatlanság szimbóluma. Az apró fehér szirmok finomsága és a virág aranyló közepe az erényességre és a törékenységre emlékeztették elődeinket. Az Egyesült Államokban a lánycserkészek jelképe. Egy szépen megkötött százszorszép csokornak minden nő örül nőnapon.

A vadon nőtt virágok is jól mutatnak csokorba szedve, de virágüzletben is kaphatsz cserepes növényként százszorszépet Fotó: Ivan Galashchuk / Shutterstock.com

Krizantém

Az ismert növény elsősorban az örök életet szimbolizálja. De az angolszász kultúrában például még őszinteséget is jelent. Ha valakitől ilyet kapsz, tudnod kell, hogy a másik hálás a nyíltságodért és a szókimondásodért.

Szebbnél szebb színekben kapható ma már a piacokon! Fotó: Dasha Muller / Shutterstock.com

Nárcisz

Sokáig illetlenség volt ezt a virágot ajándékozni, mert az önimádat jelképének számított, és babonák kötődtek ahhoz is, hogy egyetlen szál nárcisz balszerencsét hozhat. Mára viszont az újjászületés egyik szimbólumává vált. Ne lepődj meg, ha a párod ilyen virággal lep meg, ha szeretne valami miatt bocsánatot kérni. Ez azt jelenti, hogy újra akarja veled kezdeni.

Legyen akár egy új otthon vagy egy új munkahely az apropó, a nárcisz az új kezdet hírnöke Fotó: MaskaRad / Shutterstock.com

Bazsarózsa

Bár a viktoriánus korban ez a virág a haragot jelképezte, a bájos külsejű növény mára a romantika, a házasság, sőt a félénkség megtestesítője. Gyakran használják esküvői dekorációként, ezért jó ajándék lehet menyasszonyoknak, nemrég házasodott nőknek, illetve bárkinek, aki a finom és elegáns stílust kedveli.

A bazsarózsa púderes színeivel elegáns dísze lehet a lakásnak Fotó: Africa Studio/Shutterstock

Nefelejcs

A tüneményes kis virág jelentése már a nevéből is kiderül: Ne felejts el! Az emlékek őrzőjeként is számon tartott bájos kék növény nagyszerű ajándék a családtagoknak és olyan közeli barátoknak, akihez sok meghitt emlék köt.

A nosztalgikus hangulatot hordozó nefelejcs Fotó: Africa Studio / Shutterstock.com

Kamélia

Ezek a feltűnő virágok igen népszerűek voltak a viktoriánus korban. Aki ilyet küldött, azt üzente: a sorsom a te kezedben van. Sőt, a virág színe is befolyásolja a jelentését: fehéret akkor ajándékoznak, ha valakit nagyon kedvelnek, a rózsaszínt olyan személynek nyújtják át, aki hiányzik, a pirosat pedig a szerelmesek adják egymásnak.

A kamélia valamennyi színárnyalata nagyon szép, ám mindegyik mást üzen Fotó: Happy Hirtzel / Shutterstock.com

Szellőrózsa

Az ókori görögök a szellőről nevezték el ezt a virágot, mely számukra a törékenységet és a halált jelképezte, gyorsan hervadó szirmai miatt pedig az összetört remény szimbólumává is vált. A keleti kultúrákban a szerencsétlenség virágának számított, míg Nyugat-Európában a balszerencse és az ártó szellemek elűzésére ültették és ajándékozták.

Ennek a szép színes és különleges külsejű virágnak ellentmondásos jelentéseket társítanak Fotó: AnnaHappy / Shutterstock.com
Nőnap az ÁRKÁD-ban!
Március 8-10. között, az ÁRKÁD kuponnapok keretén belül lepd meg magad nőnap alkalmából a legtrendibb tavaszi kiegészítőkkel és ruhadarabokkal! Vásárlásra fel!

Nyitókép: OlScher / Shutterstock.com

(goodhousekeeping.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: