Virágozzon ki a szerencséd: 10 szobanövény, ami a bőséget vonzza

Nemcsak a négylevelű lóhere hoz szerencsét! Vannak bizonyos növények is, amelyekről úgy tartja a fáma, ha otthonodban elhelyezed, segítségükkel bevonzhatod a jó energiákat.

A szerencsehozó szobanövények általában gyorsan növő, ellenálló és jó energiákat közvetítő növények, amelyek megtisztítják a levegőt és elektroszmogot körülötted. Elősegítik az alvást, és a csí áramlását, na meg vitalitást hoznak életedbe. Sőt ezek a szerencsehozó növények a hormonrendszer egészségét is segíthetik. A kínaiak szerint a Nyúl évében az alábbi tíz szerencsehozó növény valamelyike jó, ha ott van az otthonodban.

1. Szerencsebambusz

Ez a sokoldalú növény nagyon kevés törődést, vizet és fényt igényel, így tökéletes választás bárki számára. Csodálatos távolkeleti hangulatot áraszt, és szép nagyra nő. A hangulatra és energiasztintre gyakorolt pozitív hatása miatt a fehérszélű sárkányfaként is ismert szerencsebambusz remek választás lehet az új évre.

2. Vitorlavirág

A Peace lily, vagyis a béke liliomaként is emlegetett növények arról ismertek, hogy elősegítik a belső béke megteremtését, a boldogságot és a jólétet minden szinten. Ha tehát az idei évben több nyugalomra vágynál mind az anyagi, mind a szellemi szférában, tartsd ezt a kecses kis virágot a bejárati ajtód közelében, hogy bevonzza neked mindazt, amire szíved vágyik.

3. Pénzfa

A pénzfa hihetetlenül egyszerű és szórakoztató módja annak, hogy szerencsét hozz az életedbe. Nevével összefüggésben a bőség energiáit hordozza. Gyönyörű örökzöld levelei jól mutatnak a lakás bármely helyiségében. Tartása sem igényel semmilyen speciális kertészeti tudást, gyakorlatilag csak öntöznöd kell.

4. Szerencsenövény

Az újév kezdetével érdemes a szerencsédet is megalapozni. Erre pedig mi sem alkalmasabb, mint a szerencsehozó szobanövények beszerzése, közülük is például ez a kis húsos levelű, gyógyító tulajdonságairól ismert szobanövény. Nemcsak a fertőzésektől óv meg, de a rák megelőzésében is hatékony. Segít megtisztítani a levegőt a káros anyagoktól, ezért elültetése számos áldást hoz idén életedbe.

5. Orchidea

Az orchidea az egyik legjobb dolog, ami történhet veled és az otthonoddal. A legszerencsésebb növények között tartják számon, és az orchideával együtt év bármely szakában kivirágozhat a szerencséd. Egyedi illata, elegáns megjelenése különleges stílust kölcsönöz otthonodnak. Nemcsak a tekinteteket, de a szerencsét is vonzza.

6. Pozsgafa vagy Jáde fa

A jáde növények szerencsét és boldogságot hoznak tulajdonosaiknak. Hosszú száruk és fényes ovális leveleik miatt gyakorlatilag bármilyen kaspóban jól mutatnak. Lakásodban segítik a csí áramlását, és mivel főleg a lelki élet növényeként tartják számon, a boldogságérzet megnövekedésére is számíthatsz, ha jáde növény éldegél körülötted.

7. Pilea

Ha a szerencsehozó szobanövények közül csak egyet választasz, akkor ne keress tovább: a Pilea lesz a tökéletes. Ez a szerencsehozó növény nemcsak anyagi téren, de egészségügyekben is javulást hozhat az életedbe. A távolkeleti kultúrában úgy tartják, hogy tulajdonosát megvédi a balszerencsétől is. Úgyhogy ha úgy érzed rádfér egy kis szerencse, vegyél Pileát a kredencre.

8. Bromélia

Ez a kül-és beltéren egyaránt tartható pozsgás ananászszerű virágaival mindannyiunk szívét meglágyítja. Nagyon népszerű a szerencsehozó szobanövények közt, és mivel szaporítása is rendkívül egyszerű, nagyon elterjedt is. Gyenge fényviszonyok és alacsony páratartalom mellett is szépen virágzik, így a lustább kertészek is bátran választhatják ablakpárkányuk díszeként.

9. Narancsfa

Ha egyszer is érezted már az illatát a narancsfa virágának, megérted, miért hoz jószerencsét ez a fa. Ültess még ma egyet otthonodban a csodálatos, erős és elegáns növényből, amely nemcsak érzékeidet kápráztatja el, de a jószerencsét is bevonzza. Apró, kecses narancsocskáival a termékenységet és a teremtést szimbolizálja, így idén kezdődhet az aratás.

10. Flamingóvirág

Ez a gyönyörű és elegáns virág bármely helyiséget megszépíti. Szinte bármilyen talajban megél ez a kontyvirágfélék közé tartozó piros szobanövény. Rendkívül népszerű, mert a téli időszakban hozza különleges virágait. Ez a lenyűgöző és egzotikus kinézetű növény a bőség és jólét színeit hozza el otthonodba.

Forrás: bloomboxclub
Nyitókép: Getty / MilosBataveljic

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: