Visszatér a Dirty Dancing! Íme minden, amit az új filmről tudunk

Első szerelem, tánc, nyár, Patrick Swayze – néhány kulcsszó és máris elindul az (I’ve had) the time of my life… dallama a fülünkben. Az 1987-es film népszerűsége azóta is töretlen, hamarosan pedig újra átélhetjük a történet izgalmait!

2024-ben visszatér hozzánk a Dirty Dancing, és Jennifer Greyt, vagy ahogy mind ismerjük, Baby-t ezúttal sem ültetheti senki a sarokba! Íme minden, amit a kedvenc nyári filmünk folytatásáról tudunk:

Valami régi, valami új

A szériában az eredeti film „Baby”-je, Jennifer Grey is megjelenik majd, aki így summázta 2020-ban a Dirty Dancing 35 éve tartó sikerét: „Úgy gondolom, a film fő témája az, hogy mindenki vágyik arra, hogy többnek lássák, ne csak a külseje alapján ítéljék meg. A valódi átalakulás, kinyílás pedig úgy történik, ha valaki tényleg többnek lát téged, mint te magadat vagy éppen meglátja azt, amit szeretnél, hogy mások is lássanak benned. Ez a kapcsolódás ad teret arra, hogy te is többnek lásd magad.”

Bár az új széria készítése még korai fázisban van, de Grey már beszélt arról, hogy szerinte milyen üzeneteket kell közvetítsen a sztori: 

„Számomra nagyon fontos, hogy a történettel ne csak a fiatalokhoz szóljunk. Az életnek egy bizonyos kor felett sincs vége, idősebben is megélhetjük az életet, a szexualitást, és lehetünk izgatottak a ránk váró új dolgok kapcsán. Ennek a történetnek arról is kell szólnia, hogy milyen szörnyű, hogy sokan feladjuk önmagunkat, de a feleszmélés és a változás soha nem késő. Egészen addig van alkalmunk cselekedni és jobbá tenni az életünket, míg valóban véget nem ér.” 

Sajnos mindenki kedvenc tánctanára, a Jonny Castle-t alakító Patrick Swayze 2009-ben elhunyt, de a készítők vágya, hogy öröksége, jelenléte mégis fellelhető legyen a filmben. Ennek a hogyanját azonban még titok övezi! A filmet egyébként Jonathan Levine rendezi majd, aki a forgatókönyvírásban is részt vett Elizabeth Chomkoval közösen. A 2024-ben érkező Dirty Dancingről nem sokat árult el a rendező, de azt tudjuk, hogy az eredeti filmzene is felcsendül majd és tökéletes egységet alkot a ’90-es évek hiphopjával. Egy biztos, mi már most kíváncsian várjuk!

Vissza az eredeti helyszínre

„Miközben a forgatókönyvet írtuk, beleszerettem a karakterekbe (a régiekbe és az újakba egyaránt), az 1990-es évekbeli Catskills hegység világába, és a zenébe, ami az eredeti film dalaitól a 90-es évek hip-hopjáig terjed.” – mondta Levine. – „Alig várom, hogy együtt dolgozhassak Jenniferrel, hogy elhozzam ezt a gyönyörű történetet a nyárról, a romantikáról és a táncról az új generációnak. Arégi motoros rajongóknak pedig megígérem, hogy nem fogjuk tönkretenni a gyerekkorukat. A feladatot kifinomultan, ambícióval és mindenekelőtt szeretettel fogjuk megoldani.”

Több mint egy film: kulturális mérföldkő

Erin Westerman, a Lionsgate produkciós elnöke így méltatta a filmet: „A Dirty Dancing több mint egy film – ez egy kulturális mérföldkő. Miközben közeledünk az új film megjelenéséhez, tudjuk, hogy tisztelnünk kell az eredeti sztori mélységét, a fontosságát és a tüzét. Szerencsések vagyunk, hogy Jennifer ebben az útmutatónk, és végtelenül örülünk, hogy Jonathan mellette áll, mert minden, amit ő rendez, az tele van romantikával és tartalommal – garantált a libabőr.”

Mi már alig várjuk, hogy a moziban élvezzük az új filmet. Addig is, ha te is kedvet kaptál egy kis nosztalgiához, íme a kedvenc jelenetünk az eredeti filmből:

Forrás: Variety.com
Nyitókép: Sajtóklub 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: