Visszatérnek a Bajos csajok!

2004-ben jelent meg a mára igazi kultfilmmé vált Bajos csajok, mi pedig évek óta arra várunk, hogy Regina George-ék kapjanak egy folytatást. Imáink pedig meg is hallgattattak.

Nem ritka ugyanis, hogy ezek az ikonikus romkomok visszatérnek. Legutóbb például az 1999-es, Freddie Prinze Jr. és Rachael Leigh Cook főszereplésével készült A csaj nem jár egyedül kapott egy új megvilágítást. A Netflix szerint 2021-ben A srác nem jár egyedül. Nos, most Hollywood-ban is visszanyúltak egy klasszikushoz és januárban már jön is a Bajos csajok remake-je.

Amit talán nem tudtál

A kultmozinak 2011-nem egyébként már készült egy „folytatása” viszont az közel sem ért el akkora sikereket, mint elődje. A Bajos csajok 2-ről meg kell jegyeznünk, hogy nem egy rossz film, már annak, aki szereti a tipikus amerikai középiskolás tinivígjátékokat. A főszerepet itt is a mindenkit zrikáló felsős lányok kapják és természetesen az a kis társaság, akik véget kívánnak vetni ennek a rémuralomnak. A Bajos csajok egyébként már a színpadon is feltűntek, hiszen a 2004-es alkotásból musical is van. A Tina Fey által írt könyvből készült darabot először Washingtonban mutatták be, majd 2018-ban a Broadway legendás deszkáin is debütált. Cady-ék zenés előadásukkal idén már országos turnéra indultak, jövő tavasszal pedig már Európát is beveszik, de előtte még van egy kis dolguk.

Regina George újra akcióban!

A kis dolog pedig nem más, mint egy mozifilm, ami a sikeres Broadway musical nagyvászonra vitt változata. Az adaptáció adaptációja pedig minket már most levett a lábunkról. Természetesen a 2004-es alapmű napjainkban átültetett vonalát kapjuk majd, amiben szerdán a lányok továbbra is rózsaszínt viselnek, szabadidejükben pedig a „Burn Book” íróiként ténykednek. Regina George-ot az Egyetemista lányok szexuális élete-ben megismert Renée Rapp alakítja, Lindsay Lohan helyett pedig Angurie Rice lesz Cady, Gretchent és Karent pedig Bebe Wood és Avantika Vandanapu keltik majd életre. Ahogy az eredeti művet és a musicalt, úgy a remake forgatókönyvét is a remek humorú Tina Fey jegyzi, és ahogy 2004-ben, úgy 2024-ben is visszatér szerepébe. Mellette pedig még a kultmozi első és második részében is játszó Tim Meadows is újra feltűnik a vásznon. Külön vicces, hogy az Emily Párizsban című sorozatban francia kiejtéséért már mémek tömkelegével kicikizett Ashley Park francia tanárnőt alakít majd a filmmusicalben.

Az eredeti gárda is beugrott

De nem úgy, mint az mi gondolnánk, és nem cameo szerepekben tűnnek majd fel a vásznon. Lindsay Lohan problémás múltját maga mögött hagyva hosszú idő után tavaly már visszanyerte rajongásunkat, hiszen az ünnepi szezon egyik legjobb filmjében, a Karácsonyi románcban láthattuk. Amanda Seyfried az elmúlt húsz évben is jobbnál-jobb szerepeket csípett meg. Seyfried tehetségéről tanúskodik, hogy mindig más és más oldalát mutatta be, elég csak a Mamma Mia-ra vagy a Lopott időre gondolunk. Mindeközben Lacey Chabert megmaradt a romantikus vonalon és sorra kapta a romkomokat. Nem véletlenül emlegetik a Hallmark karácsonyi filmjeinek királynőjeként”, hiszen összesen tizennyolc mozit készített, aminek nagy része, jól sejthetitek, karácsonyi tematikájú. A fogathoz tartozott még Rachel McAdams, aki Ryan Gosling oldalán mindannyiunkat megnyert magának a Szerelmünk lapjaiban. Persze a munkák közül azóta is válogathat, többek között játszott a Doctor Strange-ben, a Mélyütésben és a Sherlock Holmes-sorozatban is.

A BAJOS CSAJOK  (Fotó:CBS via Getty Images)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hogyan tértek vissza a lányok? Nos a Walmart a legjobbkor ült fel a nosztalgiavonatra és Black Friday akciójukat hirdető reklámjukhoz felkérte az ikonikus film eredeti szereplőgárdáját. Lindsay Lohan, Amanda Seyfried és Lacey Chabert szívesen tértek vissza a középiskola falai közé, Rachel McAdams viszont kinőtte a gimit és köszöni szépen, nem akar többé Bajos csaj lenni. A lányok tehát 2023-ban nélküle álltak össze és trióként szerepelnek. Karen továbbra is időjárás-jelentő, Cady iskolaigazgatóként próbálja összetartani a Z-generációs fiatalokat, Gretchen pedig szuper (kellemetlen) anyukává vált. Mi imádjuk a Walmart reklámját és titkon azért reménykedünk, hogy egy pillanatnyi cameo csak jut nekik az új érában is.

https://www.youtube.com/watch?v=VfX-brlBH18

Nyitókép: CBS via Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: