Visszatért a ’80-as évek egyik legmegosztóbb divattrendje

Utáljuk szeretni vagy szeretjük utálni? Teljesen mindegy, mert a '80-as évek egyik legnagyobb trendje, a pantallós nadrág visszatért, és úgy tűnik, népszerűsége megállíthatatlan a Z generáció tagjai között.

Még mindig megállíthatatlanul tombol a retró láz. Az elmúlt években a közösségimédia-platformokon – főleg az Instagramon és a TikTokon – több meghatározó divat- és szépségtrendet láthattunk, amelyek a ’60-as évek hippi megjelenését, a ’70-es évek diszkókorszakát, a 90-es évek grunge stílusát vagy a 2000-es évek jellegzetes jegyeit idézték. Természetesen a ’80-as évek sem maradhat ki a mókából! A divattrendek között megállíthatatlanul tör előre az időszak egyik meghatározó ruhadarabja, a pantallós nadrág. 

Vitathatatlan, hogy a leggings – amit magyarul gyakran, kissé érthetetlen módon cicanadrágként emlegetünk – a 2010-es évek elején/közepén a nők gardróbjának egyik alapdarabjává vált. Azonban a trendszakértők szerint a pantallós nadrág hamarosan átveheti a szerepét. A komfortos, illetve praktikus pantallós nadrág a ’80-as években nagy kedvenc colt, hiszen megakadályozta, hogy mozgás közben felcsússzon a nadrág szára. Ez az aerobik virágkorában bőven elég volt ahhoz, hogy mindennapos viseletté váljon. Mivel a kényelmes viselet a világjárvány alatt felértékelődött a legnagyobb divatrajongók szemében is, így nem meglepő, hogy a ruhadarab ismét hódít. Természetesen a klasszikus fekete verzió mellett egyre több különleges megoldással is találkozhatunk: bordázott anyagú, mintás darabokkal is várnak az üzletek kínálatában. Valamint a pantallós overálok választéka is egyre nagyobb.

Hogyan viseld a pantallós nadrágot?

A pantallós nadrág meglepően sokszínű ruhadarab, egy sportosabb pulóverrel épp olyan jól mutat, mint egy elegáns blézerrel. Sőt, azzal is játszhatsz, hogy megmutatod-e a talpad alatt átívelő pántot – az influenszerek gyakran választják azt a megoldást, hogy a pántot a cipőjükön kívülre rakják. Nézzünk néhány inspirációs képet, amiből ötletet meríthetsz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Renia Jaz (@venswifestyle) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Acielle (@styledumonde) által megosztott bejegyzés

Forrás: TZR
Nyitókép: Christian Vierig/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: