Viszlát #mondaymood, avagy így legyen minden nap hétvége!

Carpe diem

Egész héten azon jár az eszed, mikor lesz már végre péntek délután? A napok számlálása helyett, miért nem csempészel egy kicsit a hétvége hangulatából a hétköznapokba? Van 5 tippünk rá!

Nem dolgoztam vészesen hosszú ideig a kereskedelemben, de arra pont elég volt, hogy elfelejtsem, mit is jelent a hétvége. Az én hétvégém ez idő tájt néha a hét közepére esett, és sokszor nem is volt két pihenőnapom egymás után. Azóta újra visszaköszöntek az életembe a valódi hétvégék és a vele járó jaj, holnap megint hétfő és kelhetek korán gondolatok. Néha akarva-akaratlanul azon kapom magam, hogy már szerdán a péntek délutáni programokon jár az eszem. Érthető a vágyódás, hiszen semmi sem körözheti le a hétvégéket, ekkor érzem igazán szabadnak magam. Főleg ebben a gyönyörű időben!

De miért ne élhetnénk át a TGIF életérzést egy átlagos hétköznapon is? Szervezz olyan programokat, amiket többnyire a hétvégére szoktál beütemezni és garantáltan elfelejted, hogy még három-négy napot kell várnod a szombati kikapcsolódásig. Íme 5 program, ami a hét közepén is biztosítja a weekend vibes érzést!

Csobbanj egyet!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Travel Hungary (@travelhungary) által megosztott bejegyzés,

Mi jut eszünkbe a hétvégéről? Vízpart és pihenés. A Balcsira sajnos nem tudunk hipp-hopp leugrani munka után, de egy szabadtéri strandot, egy fürdőt vagy egy uszodát a hétköznapokon is meglátogathatunk. Egy kis úszás vagy a szimpla láblógatás is kikapcsol néhány órára és újult erővel, felfrissülten vághatsz bele a következő napba. Szervezz magadnak társaságot és hívd el egy barátodat is! Egy a lényeg, a fürdőruhát ne hagyd otthon!

Próbálj ki egy fancy koktél receptet!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Style Me Pretty Living (@smpliving) által megosztott bejegyzés,

Néha nálad is elfogy egy pohár bor a fárasztó munkanap után? Mit szólnál, ha a jól bevált száraz fehér helyett egy koktéllal jutalmaznád meg magad? Próbálj ki egy izgalmas, gyümölcsös receptet és ne felejts el bekapcsolni mellé egy nyári slágerekből összeállított lejátszási listát sem! Miért nem próbálod ki már ma?

Moziélmény otthon

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bedroom Goals! ?? (@mybedroomgoals) által megosztott bejegyzés,

A hétköznapok során gyakran a legegyszerűbb kikapcsolódási lehetőségekről feledkezünk meg. Ha imádod a filmeket, akkor válassz ki egy estét, amikor moziélménnyel zárod a napot. Nem szereted mások beszélgetéseit és szürcsölését hallgatni? Akkor elő a laptoppal és válassz egy örök klasszikust, egy gyerekkori kedvenced vagy egy filmet, amit még sosem láttál. A rágcsálnivalót nehogy elfelejtsd!

Tarts egy kis szünetet!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Samantha Wennerstrom (@couldihavethat) által megosztott bejegyzés,

A munkahelyi stressz és a rengeteg teendő miatt hajlamosak vagyunk besokallni, amivel az egész napunkra rányomjuk a bélyeget. Nem is gondolnád, milyen nagy hatással van a közérzetedre és az energiaraktárakat is feltöltheted, ha tartasz egy kis szünetet és kiszellőzteted a fejed. Ébredés után eszedbe se jusson rögtön a munkával és a feladataiddal foglalkozni, inkább reggelizz egyet, olvass egy picit vagy mozogj. A legjobb, ha a telefont és a laptopot is messziről elkerülöd. Ha úgy érzed, napközben is szükséged van rá, akkor vonulj félre vagy sétálj egyet az ebédszünetben. A napot pedig zárhatod egy hosszú, nyugtató fürdővel. Ne dolgozz reggeltől estig megállás nélkül, ezekre az apró szünetekre minden nap szükséged van!

Hívd át a barátaid egy vacsorára!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

jools jones (@jools_jones_l.e) által megosztott bejegyzés,

Nem véletlen, hogy az ehhez hasonló összejöveteleket általában hétvégén szoktuk megtartani. A sütés-főzéssel, az előkészületekkel és a vacsoraparti maradékainak eltüntetésével járó macerára senki sem vágyik egy húzós munkanap után. Viszont néhány apró változtatással könnyedén átalakíthatjuk a vacsit egy hétköznap-kompatibilis programmá. Ne most mutasd meg mesterszakács oldaladat! A bonyolult fogások helyett inkább néhány apró falatkával, előételekkel várd a barátaidat, csapjatok egy laza csajos estét!

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: