Vitába keveredtetek? A párod horoszkópja segíthet, hogyan rendezzétek

Békülni is segíthetnek a csillagok, avagy most eláruljuk, hogyan tegyél pontot a perpatvar végére a párod horoszkópja szerint.

Ha kicsit is ismered a különböző csillagjegyeket és nagyjából a hozzájuk kapcsolható általános jellemzők is megvannak, akkor azzal már biztosan nem mondunk újat, hogy teljesen más mondjuk egy Rákkal veszekedni, mint egy Skorpióval. És bizony, az asztrológusok is egyetértenek abban, hogy a vitáknál sokat nyom a latba, ki, milyen jegyben született. Kim Tigar asztrológus 40 éves tapasztalattal a háta mögött segít abban, hogyan kezeld a vitás helyzeteket a párod horoszkópja szerint. Lehet, hogy csak egy picit kell csavarnod a dolgokon, de az is lehet, hogy egy jól időzített csend visz majd előre. Próbáld ki, amit a szakértő javasol. Szerintünk csak nyerhetsz vele!

Így oldd könnyebben a feszültséget vitás helyzetekben, a párod horoszkópja szerint

Kos: tűzjegyű, szenvedélyes, néha elég egyetlen szikra, és már robban. Ismerős a leírás? Akkor adj ennek a tűznek egy kis levegőt, hogy gyorsabban elégjen: először hadd beszéljen ő, hogy kiadja a dühét, utána szép nyugodtan foglald össze, hogy téged mi zavar.

Bika: erős, megbízható, hűséges, de elképesztően makacs is lehet. Néha a te párod is elzárkózik a beszélgetés elől? Tigar szerint a nyugodt hangszínnel, kedvességgel, türelemmel elérheted, hogy elmondja a problémáját. Például jelezheted felé, hogy ha most nem is akar beszélgetni, te később is itt leszel, hogy meghallgasd.

Ikrek: ha a hétköznapokon imádod, hogy a párod remek kommunkátor, vitás helyzetben sokszor kívánhatod, hogy bár ne lenne az. Mert az Ikrekre jellemző lehet, hogy hosszú monológgal próbálnak meggyőzni az igazukról, vagy arról, hogy ezt a dolgot tulajdonképpen felesleges is megvitatni. A legjobb, ha nem szólsz bele, hadd mondja végig, majd kérj pár percet, hogy te is megoszthasd a véleményed.

Madonna-kurva komplexus
Fotó: Westend61/ Getty Images

Rák: érzékenysége miatt könnyű megbántani az érzéseit. Ha már a lehető legmesszebbre jutottál a vitában, Tigar azt javasolja, szánj egy pillanatot arra, hogy megöleld, és emlékeztesd őt, mennyire fontos neked.

Oroszlán: nagylelkű, tele van szeretettel, imádja kimutatni a rajongását feléd, közben féltve őrzi az egóját. Tigar szerint éppen ez az, ami a te malmodra hajthatja a vizet egy vitás helyzetben. „Apellálj az egójukra azzal, hogy az aggályaiddal foglalkozol, egy bókkal párosítva, hogy a nézeteltérés civilizált maradjon – fogalmaz.

Szűz: mivel a Szűz kényesen figyel a részletekre, jobban teszed, ha nem adsz meg túl sok konkrétumot, különben órákig veszekedni fogtok. Ehelyett koncentrálj egy pontra a vita során, és próbáld rövidre zárni a mondandódat, így vacsoraidőre talán a dolgok végére juthattok.

Értelem és érzelem

Mérleg: érzékeny, érzelmes, a kapcsolatotokat legalább annyira óvja, mint a saját kiegyensúlyozottságát. Épp ezért a vitás helyzetet lágyan és megfontoltan kell megközelítened, miközben nem szabad elfelejtened, hogy szeretetteljes és megnyugtató légy vele szemben.

Skorpió: intenzív és érzelmes, akinek nagyon fontos a megfelelő körítés. Ez vitás helyzetekben sincs másképp, szóval ha valamit ideje átbeszélnetek, amiben várhatóan nem lesztek közös nevezőn, előtte rendezd be a helyszínt: főzz egy finom vacsorát, nyiss fel egy üveggel a kedvenc borából, és ne feledd a lágy zenét, meg a hangulatvilágítást sem.

Nyilas: a móka- és szabadságszerető Nyilassal is nagyon fontos a helyszínválasztás. Utálja, ha sarokba szorítják, és ez a vitás helyzeten túl magára a helyszínre is igaz. Hogy mit tehetsz? Elmehettek például sétálni vagy kirándulni: menet közben sokkal könnyebb lesz átbeszélni a dolgokat!

fotó: Prostock-Studio/GettyImages

Bak: önálló, intelligens, elég racionális és nehezen viseli, ha nincs igaza. Egy Bakkal szemben nehéz felülkerekedned a vitában, de ha meg sem próbálod, azonnal átgázolhat rajtad. A megoldás: készülj tényekkel, észérvekkel, ha kell, írj listát az érveidről, csak ne veszítsd el a hidegvéred és ne kezdd kritizálni őt.

Vízöntő: az elérzékenyüléssel, könnyekkel, érzelmi összeomlással látványosan nem tud mit kezdeni. Ezért várd meg, míg lenyugszol, és csak a puszta tényekkel szembesítsd, amiket aztán lesz lehetősége analizálni.

Halak: Roppant érzelmesek, ami egy-egy jó kis veszekedés hevében is megmutatkozhat. „Ha elkezdjük őket tüzelni, jön is a dráma: könnyen sírnak, szétesnek, vagy elbújnak és duzzognak, esetleg mártírt kezdenek játszani” mondja Tigar. Mi lehet a megoldás? Ha azt látod, hogy kezd felmenni a pumpa, és jönnek az érzelmi reakciók, próbáld megnyugtatni. Beválhat, ha egy kis szünetet kérsz, míg készítesz neki egy üdítőt vagy egy kis sütit, addig ne folytassátok a beszélgetést. A csend megnyugtathatja, utána pedig higgadtabban mehettek tovább a megoldás felé.

 

Forrás: Marthastewart.com
Nyitókép: fizkes / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: