Vízpartra mennél, de nem bírod a tömeget? Mutatjuk, hol a 4 legjobb szabadstrand Budapest környékén

Ne ess kétségbe, ha nincs a kertben úszómedence, és fizetni sem szeretnél azért, hogy strandolhass: vár néhány szuper szabadstrand, ahol ingyenesen és a tömeget elkerülve frissülhetsz fel, kapcsolódhatsz ki.

A hazai strandok jól felszereltek és tiszták, de a kánikula idején, a legtöbb helyen tömeg van. A belépőjegyekről nem is beszélve, egy kétgyerekes családnak komolyan a pénztárcájába kell nyúlni, ha egy napot a strandon szeretne tölteni. És sokan vannak, akik ilyenkor (is) nyugalomra vágynak, de a járványhelyzet épp aktuális felfutása miatt sem árt, ha nem túlzsúfolt helyre mész. Ráadásul sok szabadstrand már büfét, mosdót és játszóteret is kínál, így lemondások nélkül élvezheted a nyarat. Lássuk, hová látogathatsz el egy kis ingyenes és tömegmentes felfrissülés reményében!

szabadstrand
A szabadstrand jó móka, ráadásul ingyenes és nincs tömeg. Fotó: GettyImages / Prasit photo

Kisoroszi

A Kisoroszi szigetcsúcs vize fokozatosan mélyülő, kavicsos partszakasza 200 – 600 méter hosszú. A víz tisztasága kiváló, a helynek nagyjából a fele árnyékos.  Saját parkolója és étterme is van, de érdemes valamilyen harapnivalót magatokkal vinni, mert mások az éttermi szolgáltatásokat (csak) közepesre értékelték.

Dunabogdány

A Dunabogdányban található szabadstrand homokos partja egész nyáron ingyenesen vehető igénybe. Tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen van, és kiváló választás a sportolni vágyóknak, mert foci és röplabda pályával is rendelkezik. A legkisebbeket játszótér várja, ha pedig enni és inni szeretnétek, akkor két étteremből is választhattok.

Szabadstrand? Szeretjük! Fotó: GettyImages / The Good Brigade

Szigetcsép: a legkisebb szabadstrand

A Szigetcsépi szabadstrand a legkisebb a Budapest környékiek között, de annál hangulatosabb. A vízben nem árt óvatosnak lenni, mert gyorsan mélyülő, a nagyjából 200 méteres partszakasz füves, homokos. A futball- és strandröplabda-pálya mellett öltöző is van. A hekk állítólag itt a legjobb a környéken, szóval ha szeretitek, itt érdemes megkóstolni.

Velence

A Velencei-tavi szabadstrand a Korzó előtt található. Itt már a szabadstandokra jellemző intimitás nincs meg, cserébe viszont rengeteg üzlet és étterem, de még esküvői rendezvényközpont is van. A teljes mértékben gyerekbarát, homokos strand a legkisebbeknek is ideális. Számos sportolási lehetőség vár itt titeket, a közelben még egy vízisípálya is van.

Nyitókép: GettyImages/Prasit photo

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: