„Amit elképzelek, valóra válik!” Így segít a vizualizáció abban, hogy elérjük az álmainkat

Mit szólnál, ha azt mondanám, van egy varázslatos módszer, amivel minden álmod teljesülhet? Tarts velünk, és ismerd meg azt a hétköznapi csodát, ami megváltoztatja az életed!

Létezik egy velünk született képességünk, amivel könnyűszerrel valóra válthatjuk az álmainkat. Kitalálod, mi az? Történt már veled olyan, hogy napokig ott motoszkált valami a fejedben, amit szerettél volna elérni? Többször elképzelted magad előtt, míg végül megvalósult. Pontosan erről a varázsszerről beszélek: a vizualizációról. Egy alkalommal a zumba órán, ahova járok, tombolát szerveztek, a nyeremény egy kéthavi bérlet volt. Az egész óra alatt csak arra tudtam gondolni, milyen jó lenne, ha az én nevemet húznák ki. Elképzeltem, ahogy átveszem a bérletet. Egy óra izzadtsággal teli tánc után végül – alig hittem el – a kezemben tartottam a nyereményt. Ha ilyen kis dolgoknál működik, képzeld el, mekkora erő rejlik a vizualizációban a nagyobb vágyak esetében. Miért korlátoznánk hát magunkat? Most valóban igaz az a közhely, hogy merj nagyot álmodni. Sőt merj hatalmasat, még soha nem látottat álmodni, mert a kezedben van a siker kulcsa.

Játszd ki!

Az emberi agy amennyire bonyolult, olyannyira becsapható és kijátszható. Ha lehunyod a szemed, és elképzeled magad egy fehér homokos tengerparton, hallgatod a hullámok morajlását, érzed a bőrödön a nap sugarainak forróságát, az agyad egyszerűen nem tud különbséget tenni valóság és képzelet között. Lehetsz te éppen egy sötét irodában, mégis átjár a nyár és a nyugodtság mámora. A fantáziánk egy olyan kincs, amit nem szabadna elpazarolni. Nemcsak a munkádban való problémamegoldásban van szerepe, hanem az életedet is jobbá tudod vele tenni. Kutatások bizonyítják, hogy a vizualizáció a különböző halálos betegségek lassításában is gyógyító szerepet játszhat. Egy rákos nő a testében lévő fehérvérsejteket harcra kész katonákként képzelte el, amik felfalják és elpusztítják az ellenséget, jelen esetben a rákos sejteket. Ezzel kiegészítve az orvosi kezeléseket, jelentős eredményt ért el a gyógyulásban. 

Nem csak az ördög rejlik a részletekben

Előfordulhat, hogy régóta vágysz az előléptetésre, de valamiért lehetetlennek érzed. Ilyenkor nagyon nehéz lehet magad beleképzelni a magasabb pozícióba, de szerencsére van megoldás. A legapróbb részletekig képzeld el, az előléptetést, annak minden körülményével és következményével együtt. Térj ki a környezetre, ahol közlik veled, hogy előléptetnek, a zajokra, fényekre és a szagokra. Gondolj az érzésre, amit érezni szeretnél! Majd képzeld el egy napodat az új pozíciódban!

Te vagy a saját életed rendezője

Sokan úgy érzik, nem ők irányítják az életüket, hanem a sors kényszeríti őket lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyzetekbe. Ilyenkor azt gondolhatjuk, nincs szabad döntésünk, nem mi vagyunk saját sorsunk formálói, hanem csak elszenvedjük mindazt, ami velünk történik. A vizualizáció pont a teremtő erőt adja a kezünkbe, amitől azt érezhetjük, hogy aktív részesei vagyunk a saját életünknek. Sőt, megteremthetjük általa azt az életet, amire mindig is vágytunk.

A vonzás törvénye

Arról sokat hallunk, hogy ne gondoljunk negatív dolgokra, mert még bevonzzuk. Ám ugyanezzel a mentalitással bevonzhatjuk a jó dolgokat is, ha optimistán állunk hozzá. A pozitív gondolkodás nagy erővel vértez fel, ugyanakkor a vizualizáció sokkal több ennél. Nem csupán bevonzod, hanem egyenesen te teremted meg a saját valóságodat. A korlátokat, amiket jelenleg tapasztalsz, amiért nem léptetnek elő, nem mersz lefutni egy maratont, vagy éppenséggel nem tudsz lefogyni, csakis magadnak állítod fel. Mindössze azzal, hogy nem hiszel benne, hogy képes vagy rá. Olyan ez, mint egy szuper erő. Egy nagyon klassz szuper erő, amivel bármi amire gondolsz megvalósítható.

Mikor és hogyan?

Kiskoromban mindig imádtam nézegetni, ahogyan a vas hozzácsapódik a mágneshez. Felnőttként ugyanezt a tudást kell magunkba szívnunk és elhinni azt, hogy képesek vagyunk magunkhoz vonzani, mindazt, amire vágyunk és amire szükségünk van. Jó ha kijelölsz erre is egy kis idősávot a napodból, mondjuk minden este elalvás előtt tudatosítod magadban a vágyaidat. Persze nem baj, ha napközben is eszedbe jut és ábrándozol kicsit, azonban arra ügyelj, hogy ez ne váljon üres semmittevéssé. Hogyan fogj hozzá? A folyamat nagyon hasonlít a meditációhoz, így ha abban jártas vagy, ez sem okoz majd nehézséget. Válassz egy csendes, zavartalan helyet és egy kényelmes testhelyzetet, majd néhány percig próbálj relaxálni. Ne gondolj semmire csak nyugtasd meg magad. Ha már érzed, hogy ellazultál irányítsd a figyelmedet a céljaidra, majd minél részletesebb és élethűbb képekben képzeld magad elé. A céloknak pontosnak és mindenképp megvalósíthatónak kell lenniük, különben nem éri meg az erőfeszítést. Az se baj, ha belealszol, így az álmaid is segítségedre lehetnek. A vizualizáció teremtő és gyógyító ereje mindenki számára elérhető. A kérdés az, hogy hajlandó vagy-e néhány percet a napodból arra szánni, hogy elképzeld álmaid életét?

Nyitókép: fcscafeine/GettyImages

Legnépszerűbb cikkek: