Volt idő, amikor a Barbie rendezőjének bébiszitbterkednie kellett – Greta Gerwig 40 éves lett

Ryan Gosling vicces flasmobbal lepte meg a Barbie film rendezőjét születésnapja alkalmából.

Greta Gerwig színészként kezdte pályafutását, de mivel főként olyan alacsony költségvetésű filmekben dolgozott, amelyekből nem származott túl sok bevétele, mellékállásban bébiszitterkedni kezdett. Később Ben Stiller és Woody Allen partnereként is láthatuk, a Frances Ha című filmben nyújtott alakításáért pedig Golden Globe-díjra is jelölték. Gerwigot mégis inkább rendezései kapcsán ismerte meg a közönség. A Lady Bird direktoraként 2018-ban Oscar-díjra jelölték, a Kisasszonyok című regény filmadaptációjában pedig olyan színészekkel dolgozott, mint Laura Dern, Emma Watson és Timothée Chalamet.

Ryan Gosling tudja, hogyan kell meglepetést szervezni

A Barbie rendezője augusztus 4-én ünnepelte 40. születésnapját, ezért a film „Ken babája” különleges meglepetéssel készült. Ryan Gosling vicces flashmobot szervezett, ami láthatóan meglepte a rendezőt. Greta Gerwig éppen pilates órán volt, amikor egyszer csak több Barbie és Ken toppant a terembe.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BARBIE (@barbiethemovie) által megosztott bejegyzés


A flashmobot a Barbie hivatalos oldalán is megosztották, a videó alá pedig azt írták: „Ahogy azt csak a Kenek tudják… Néha csak tánccal és énekkel fejezheted ki az érzéseidet! Ken Ryan küldte ezeket a különleges Barbie-kat és Keneket Greta születésnapja alkalmából!” A meglepetés jól sikerült, a rendező láthatóan megdöbbent és csak annyit mondott: „Ó, Istenem”. Greta Gerwig egyszerre sírt és nevetett. A műsor nem ért véget az I’m just Ken című dal befejeztével sem. Ekkor felhangzott Dua Lipa Dance the Night Away című betétdala. A műsor végén pedig mindenki egyszerre azt kiabálta: „Boldog születésnapot Greta!”

A rendező meghatottan ölelgetett mindenkit, de elképzelése sem volt, hogy ki szervezte a meglepetést. A többiek persze elmondták, hogy a flashmob Ryan Gosling ötlete volt, aki sajnos nem tudott részt venni a táncban.  

Spotyfion is tombol a Barbie-őrület

A Barbie film óriási sikerrel hódít szerte a világban, de nemcsak a színészek végeztek fantasztikus munkát, hanem a dalszerzők is. Az I’m just Ken a slágerlisták élére tört, amit Mark Ronson írt. A producer izgult mielőtt megmutatta a dalt a stábnak, Greta Gerwig viszont első hallásra megkedvelte a dalt. Rögtön fel is kérte Ryan Goslingot, hogy énekelje fel, amivel a rendező saját magának is plusz munkát adott, hiszen emiatt jelentősen át kellett írnia a forgatókönyvet. 

Mark Ronson is élvezte a közös munkát

Ryan Goslingról már tudtuk, hogy nemcsak jól játszik, de énekelni is tud, amit a 2016-os Kaliforniai álom című filmben bizonyított. A producer a Vanity Fair-nek azt nyilatkozta, hogy a színész egyből érezte, hogy a dal nem szólhat úgy, mint egy paródia, hiszen a szöveg helyenként már önmagában is vicces. „Elképesztő volt, és amikor kiénekelte a magas hangokat, azt gondoltam, hogy ez a srác egy vokális erőmű!” – mondta Mark Ronson.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BARBIE (@barbiethemovie) által megosztott bejegyzés


A Barbie album a filmmel egyszerre debütált a Spotifyon, a számok pedig egyértelműen arról árulkodnak, hogy remek munkát végeztek a zenészek. A Billboard Hot 100-as toplistáján előkelő helyen szerepel Dua Lipa Dance the Night Away című disco pop himnusza, Lizzo Pink című száma, de Billie Eilish és Sam Smith dalai is figyelemre méltó helyet foglalnak el a listán.

Forrás: People, Vanity Fair, Unilad

Nyitókép: Rodin Eckenroth / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: