Wow, te tudtad ezt? 73 százalékkal vonzóbbnak tűnsz, ha így érkezel a randira

Nem csalás, nem ámítás: egy friss kutatás szerint ettől az apró, de fontos változástól akár 73 százalékkal vonzóbbnak tűnsz a randipartnered szemében.

Aktív randizós, ismerkedős éveimben elég sokat gondolkodtam azon, mi lehet a sikeres randizás titka. Esetleg van-e olyan trükk vagy tipp, amit ha bevetsz, szinte varázsütésre vonzóbbnak tűnsz a férfiak szemében. Ki is próbáltam elég sok dolgot, leginkább a megjelenésemre fókuszálva: volt miniszoknya, vörös rúzs, magassarkú, de azt hiszem, ezek közül egyikre sem lehetne azt mondani, hogy univerzális megoldást, zöld utat kínál egy szuper első randihoz. Már persze, ha a másik tényleges megismerése és egy jó beszélgetés is cél.

Azt hiszem, a titok leginkább abban rejlik, hogy a másik fél azt érezze, hogy nyitott, érdeklődő és első randihoz képest laza vagy. És persze, hogy megközelíthető. Ez akár a kulcsszava is lehetne egy friss kutatásnak, melynek szerzői kimutatták, hogy sokkal megközelíthetőbbnek, illetve vonzóbbnak tűnsz, ha egyetlen apró dolgot megteszel a randi előtt. Vagyis, ha magaddal viszed a kutyádat is.

Vonzóbbnak tűnsz, ha kutyával érkezel a randira

A Bestlifeonline egy állateledel márka megbízásából kétezer válaszadó bevonásával készített felmérésre hivatkozva azt írja, száz emberből 73 érzi úgy, hogy megközelíthetőbbek a kutyás emberek. Következésképp könnyebb is szóba elegyedni velük, így akár egy találkozó időpontját is sokkal egyszerűbb leszervezni.

Ha pedig már megvan a randi időpontja, és négylábú társaddal sétálsz oda, szinte biztosan leveszed a lábáról a randipartneredet. De ami száz százalék, hogy a beszélgetés sokkal zökkenőmentesebben indul be. Egy kedves, farokcsóváló, bújós kutyus már a jelenlétével is megnyugtatóan hat és mosolyra hangol. Ennek köszönhetően pedig az első randi okozta stressz is átfordul pozitív izgulásba. A jó energiák pedig felpörgethetik és még kellemesebbé tehetik az első személyes találkozást. Szóval ne csodálkozz, ha gyorsan adódik a kérdés: mikor találkoztok legközelebb?

Egy érdekesség: a felmérésben részt vevők közel fele (48 százalék) azt mondta, hogy nemcsak szívesen találkozik kutyás emberekkel, hanem szívesen menne kutyabarát randira is, mondjuk egy parkba vagy egy kutyás strandra.

Vonzóbbnak tűnsz online is, ha van háziállatod

Sőt, a háziállatok sok embernek segítenek a találkozókat szervezésében, mind online, mind offline. A megkérdezettek csaknem fele (49 százalék) mondta, hogy háziállata volt a szárnysegédje, amikor meg akarta szerezni egy neki tetsző potenciális randipartner telefonszámát. Ez jelenthet egy gyors telefonszámcserét a közért előtt, de a kisállatok akár az online ismerkedésben is segíthetnek.

A válaszadók mintegy kétharmada (65 százalék) állította, hogy nagyobb valószínűséggel húz jobbra olyasvalakit a társkereső appban, aki kisállatos fotókat is megosztott magáról.

Ha viszont valaki nem kezeli családtagként a kutyáját, az vörös zászló: a gazdik több mint 70 százaléka ilyenkor azonnal behúzza a kéziféket, és nem akar többé találkozni.

Meg is nehezíthetik a kapcsolatot

A felmérésben részt vevő válaszadók úgy nyilatkoztak, hogy a háziállatok vonzóak lehetnek számukra, amikor kialakítanak, illetve elmélyítenek valakivel egy kapcsolatot. De azt is elismerték, hogy a háziállatok meg is nehezíthetik a dolgokat.

Vita alakulhat ki például a kiadások miatt. Mert míg egy gazdi nem sajnálja a pénzt a jobb állateledelre, a trénerre vagy a századik cuki kis játékra, lehet, hogy az új párja ezt nem így gondolja. Márpedig az, hogy többet költhetünk kutyakajára és a kisállatunk egyéb szükségleteire, mint magunkra, nekünk kutyásoknak ez igenis létező jelenség.

Ezt a felmérés is alátámasztja: a válaszadók 53 százaléka jelölte be azt, hogy havonta több pénzt költ az állatai eledelére, mint saját magára.

Ha viszont minden stimmel a kutya és az új gazdi közt, de partnerként mégsem válik be, és szakításra kerül a sor, az mindenkinek borzasztó fájdalmas lehet. Embernek, állatnak egyaránt. Talán ezért mondta azt a megkérdezettek 67 százaléka, hogy közös háziállat esetén még keményebben dolgozna a megoldáson, hogy elkerüljék a szakítást.

Forrás: bestlifeonline.com
Fotó: Maskot/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: