ZEN hangulat a konyhában: 3 gyorsan kivitelezhető trükk, amitől otthonos lesz a zsúfolt tér

Ezentúl a konyhában fogsz meditálni

Nem szívesen mész be a konyhába, mert nem érzed otthonosan magad benne? Íme néhány trükk, hogy a zsúfolt térből egy inspiráló közegben találd magad, ahol szabadjára engedheted a kreativitásodat!

Kislányként a konyhánkat egy folyton változó helyiségnek láttam, ahol az illatok és beszélgetések keveréke mindig elvarázsolt. A lakás egy szeglete, aminek minden apró zuga az otthon melegéről árulkodik. Az évek során ellestem anyukámtól néhány trükköt, amelyek segítenek átláthatóbbá tenni a saját konyhámat. Ezeket alkalmazva a főzőbázisomat nem egy túlzsúfolt térnek látom, ahol soha-semmit nem találok, hanem egy alkotóműhelynek, ahol kikapcsolhatok és otthon érezhetem magam.

A Föld gömbölyű, a pult lapos

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

???? ?? ??????, ????? & ?????? (@glasshouseintl) által megosztott bejegyzés,


A konyhai pult a főzés alapja. Arra pakolsz, ott hámozol, ráadásul mindenféle kiegészítőt tárolhatsz rajta. Viszont a nagy rendezkedésben, ha nem figyelsz egy fikarcnyi helyed sem marad. Éppen ezért, itt csak a legfontosabb dolgoknak adj helyet. Mehet rá a kenyérpirító, egy tál gyümölcs, de a fűszereknek semmi keresnivalója itt. Én régen beleestem abba a hibába, hogy a pulton tartottam a pácokat, de soha nem nyúltam hozzájuk. Az állásban megromlottak és még az erejükből is veszítettek. Ezért gondold át, hogy milyen gyakran dolgozol az itt felsorakoztatott dolgokkal. Ha valamit csak havonta csak egyszer veszel elő, azt nyugodtan elteheted a szekrénybe. Ha nincs elég tered, ne ess pánikba! Szerezz be egy kisebb állványt, amivel kihasználhatod a maradék helyet, és feldobhatod vele a pultot.

A bögrefától a rusztikus vonalakig

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ENDEMIC design TASMANIA ? (@endemicdesign) által megosztott bejegyzés,

Suzanne Bellerby lakberendező szerint a funkcionalitás és az esztétikus megoldások kéz a kézben járnak. Erre szuper példa, ha a bögréket felakasztod egy állványra. Ez a helytakarékos megoldás angolul mugtree néven ismert, mert a kialakítása egy fára emlékeztet. Én, mint nagy bögregyűjtő a jövőben biztosan alkalmazni fogom ezt a praktikát. A másik kedvenc dekorációs elemem az újragondolt fa vágódeszka. Sokan nem is gondolnak rá, hogy rusztikus kinézete miatt otthonosabbá teheti a konyhát. Egyre népszerűbbek a fakorongok, amelyek a személyes kedvenceim. Nyers küllemük miatt szuper dekorációs elemként szolgálnak. Tárolhatsz rajtuk bármit, és nem kell azon törnöd a fejed, hová passzírozd be a vágódeszkákat.

Teremts egyensúlyt

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sharlie Grier (@thefrontporchfarmhouse) által megosztott bejegyzés,


Emlékszem, amikor anyukámat elkapta a narancssárga őrület és az egész konyha rikító színben pompázott. Bár akkoriban nagyon trendinek számított, de szűkösebb lett tőle a tér. Ahogy anya, úgy én is rájöttem, hogy a kevesebb néha több. Érdemes világosabb, megnyugtató árnyalatokhoz nyúlni, ha nem szeretnénk elszédülni a konyhába lépve. A pasztell árnyalatok virágkorukat élik, melléjük bátran válassz egy-egy színesebb dekorációs elemet, de találd meg az egyensúlyt. A visszaköszönő részletek, mind segítenek megteremteni az összhangot. Bellerby úgy gondolja, hogy nem kell a legtrendibb tárgyakkal dekorálnod a helyiséget. Egy kedves hűtőmágnes, a barátnődtől kapott teásdoboz mind otthonosabbá tehetik a konyhát. Ha rájuk nézel eszedbe juthat egy emlék, és máris nagyobb szeretettel készíted el a vacsorát.

Nyitókép: Alena Ozerova/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: