Zenés filmek, amiket imádunk

Romantikus sztorik, elgondolkodtató történetek és szívbemarkoló alkotások is kerültek a legújabb zenés filmeket összegyűjtő cikkünkbe.

Az életrajzi ihletésű zenés filmeket már mind jól ismerjük és persze, ki ne látta volna a Sakáltanyát vagy a Britney főszereplésével készült Álmok útjánt? Viszont ezeken kívül is bőven van olyan alkotás, melyben igazából a dalok és a zene kapta a főszerepet, most ezek közül mutatunk meg néhány kedvencünket.

Pont az a dal

A legendás Diana Ross lánya, Tracee Ellis Ross, Dakota Johnson és Ice Cube főszereplésével készült el a 2020-ban bemutatott Pont az a dal. A történet egy, a karrierje csúcsán már túllépett, de nagy megújulásra vágyó díva, Grace David, annak produceri karrierről álmodozó személyi asszisztense, Maggie Sherwoode és a befutáson dolgozó, feltörekvő fiatal srác, David Cliff, valamint a showiznisz által rájuk nehezedő elvárások más és más oldalát mutatja be. Egy romantikus film, ami műfajának sajátosságai ellenére azért tartogat bőven fordulatot, sőt a végére egy nagy csattanót is. Könnyed, szórakoztató, de mégis elgondolkodtató – én szerettem.

The Geatest Hits

Nemrégiben a Disney+ kínálatában jelent meg a The Geatest Hits, aminek hype-ja miatt, őszintén szólva, én sokkal többet vártam. A film üzenete viszont ennek ellenére is igencsak fontos, hiszen az a gyászt és az elvesztés fájdalmának feldolgozását teszi meg központi elemévé. A sztori főszereplője Harriett, aki egy baleset miatt elveszítette élete szerelmét, viszont még két év múlva is azon munkálkodik, hogy a néhai barátjával közösen hallott dalok segítsenek neki abban, hogy semmisé tehesse a tragédiát. A lány a zene erejének köszönhetően ugyanis újra tudja élni az együtt töltött pillanatokat, így természetesen úgy hiszi, hogy a balesetet is meg tudja akadályozni. Viszont miközben a lány még mindig a múltban kutat, elfelejt a jelenben élni. Azt pedig, hogy ez meddig mehet így, csak Harriett döntheti el.

Egykor híres voltam

Mindannyian jól emlékszünk a ’90-es évek ikonikus fiúcsapataira, azonban azt is jól tudjuk, hogy nem mindenkinek jött ki olyan jól a lépés, mint Justin Timberlake-nek. A bandák virágkora után sokak nem a slágerlisták élére, hanem a süllyesztőbe kerültek. Utóbbi kategóriába tartozik az Egykor híres voltam főszereplője, Vince is, aki közel húsz év elteltével is csak arra tud gondolni, hogy egyszer újra ráirányul a reflektorfény. A férfi pedig nem várt helyről kap ehhez új löketet, utcai zenélés során ugyanis megismerkedik egy elsőre csak furcsa, de mint később kiderül, autista fiúval. Stevie élete sem éppen könnyű, viszont a zene összeköti őket, a srác ugyanis történetesen zseniális dobos. Vince és Stevie így különleges barátságot kötve, végig egymást segítve, sok nehézséget legyőznek. Szép és tanulságos történet, mely a zene igazi erejét is bemutatja!

Egy gyönyörű élet

Az Egy gyönyörű élet igazából egy klasszikus tündérmese a szegény fiúról, aki a sok rossz után végre elnyeri méltó jutalmát. A dán film főszereplője Elliot, aki kenyerét a kikötőben keresi, majd esténként ott is tér nyugovóra, hiszen otthona az elhunyt szülei hajója. Egyszerű srác, aki semmi mást nem akar az életben, csak felújítani édesanyja és édesapja hagyatékát, egy nap azonban minden megváltozik. Elliotot felfedezi egy sikeres menedzser, majd annak producer lánya kisebb nagyobb nehézségek árán, de igazi sztárt farag a fiúból. Sok meglepetést nem tartogat a sztori, de talán éppen ezért is szerettem annyira mikor megnéztem. (És ugyanitt külön felhívnám a figyelmet a film főszerepét játszó Christopher munkásságára, aki nemcsak a filmben énekel kiváló dalokat.)

tick, tick… BOOM!

Andrew Garfield számtalan szerepben brillírozott már (szerintem mindegyikben, bár én kicsit elfogult vagyok vele), 2021-ben pedig a tick, tick… BOOM!-ban bizonyította, hogy nemcsak a legcsodálatosabb Pókember, hanem bizony a drámaibb karakterek is zseniálisan állnak neki. Garfield a Netflix által készített, életrajzi ihletésű filmben Johathan Larson amerikai zeneszerző bőrébe bújt, és tette ezt olyan jól, hogy még egy Oscar-jelölést is kiérdemelt színészi játékával. A mozi egyébként Larson mindennapjainak azt a szakaszát mutatja be, amikor a máig nagysikerű tick, tick…BOOM! musicel írásakor elkezd kételkedni önmagában és hivatásában, miközben élete szinte minden területéről óriási nyomás nehezedik rá. Ma már tudjuk, hogy hiba volt megkérdőjeleznie magát, hiszen a musical valóban meghozta az áttörést, melyről Larson és a darab főszereplője, Jon is akinek karakterét saját magáról mintázta álmodott.

Csillag születik

A Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével készült 2018-as Csillag születiknek nem kell cégér. Helyettünk bőven eleget mond a film sikere és az abban hallható zseniális dalok sokasága. A történet egyébként egy adaptáció, pontosabban az 1937-es azonos című, hét Oscar-díjra jelölt alkotás negyedik feldolgozása. A sztori egy sikeres, ám komoly alkoholproblémákkal küzdő sztár életének azon szakaszát mutatja be, amikor felfedez egy feltörekvő énekesnőt. Ahogy ilyenkor az lenni szokott, Jackson Maine és Ally hamar egymásba szeretnek, viszont hiába a siker, a pénz és a csillogás, ha valaki nem tud leszámolni a démonjaival. Egyszerre felemelő, érzelmes, de mégis szívbemarkoló történet, telis tele gyönyörű jelenetek sorával két emberről, akik ugyan a legnagyobb szerelemmel szeretik egymást, mégsem lehetnek együtt boldogok.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: