Nem mindenki van oda a kávéért, de az is lehet, hogy már a füleden jön ki a hagyományos tiramisu. Mi most egy olyan receptet mutatunk, amely nemcsak gyors és egyszerű, de mindenkit le is nyűgöz.
A 20. század közepére tehető a Tiramisu eredete, amelynek a jelentése „emelj fel“. Valószínűleg az eredeti receptben lévő irdatlan mennyiségű cukor és kávé meg is teszi ezt mindazok hangulatával, akik fogyasztanak ebből a desszertből. A tiramisu az egyik legismertebb és legkedveltebb olasz édesség a világon, vannak azonban, akik allergiásak a kávéban képződő csersavra, vagy pusztán szeretnék egészségesebben, de nem élvezetek nélkül élni életüket. Nos az alábbi újhullámos, lime-os recept az ő kedvencük lesz, ugyanis sokkal egészségesebb, mint az eredeti változat, és izgalmas ízvilágával a koffeinallergiások is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
1 doboz mascarpone
2 doboz babapiskóta
3 tojás
1 csésze zöld tea
4 ek virágméz
1 tk vaniliaeszencia
2 db lime
1 ek matcha por
- A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéből az egyik lime levével együtt verd kemény habbá. A tojások sárgáját pedig elkeverheted a mascarponéval, ha szeretnéd, de elteheted őket a reggeli rántottához is. A mascarponéhoz keverd hozzá a mézet a vaniliaeszenciát, és a másik lime levét. Ezután a krémet és a habot finom mozdulatokkal keverd össze.
- A babapiskótákat mártsd bele a leheletnyi virágmézzel ízesített zöld teába egy pillanatra, majd helyezd őket egy üvegtepsi aljára.
- Kenj egy réteg krémet a tetejére, majd még két ugyanilyen réteget készíts. A tetejére vékonyan még egy leheletnyi krém kerüljön.
- Az egészet tedd két-három órára hűtőbe, majd tálalás előtt a tetejét szűrőn keresztül szórd be a matcha porral. Yummie!
Nyitókép: UpPiJ/GettyImages