6 kezdeményezési stílus az ágyban: téged melyik izzít be a legjobban?

Az érintéstől indulsz be, a füledbe suttogott csúnya szavaktól, vagy inkább egy kis játékosságra vágysz ágyba bújás előtt? Mutatjuk a 6 különböző forgatókönyvet – vajon ugyanarra kattantok a pároddal?

Ha szexről van szó, mindig kell legyen valaki, aki kezébe veszi az irányítást. Bármennyire szeretnénk azt hinni, hogy mindketten varázsütésre hangulatba kerülünk és már mehet is a móka, a valóságban a szexualitás egy hosszú távú kapcsolatban igenis aktív munkával jár. Valamelyikünknek magára kell vállalni a kezdeményező szerepét, ez azonban sebezhetővé tesz, hiszen a másik bármikor visszautasíthat. Egy jó kezdeményezési stílus igazi aduász az ágyban, viszont mindannyian más módon szeretjük, ha szexre invitálnak. Ami az egyik felet felizgatja, nem biztos, hogy beindítja a másikat is. Ráadásul az eltérő stílusok más és más dinamikát hoznak létre a párkapcsolatban. Lássuk, te milyen típus vagy!

1. Típus: Tartsd fenn az érdeklődésem!

Számodra a szexualitás esszenciája a várakozás. Neked a kezdeményezés nem az ágyban kezdődik, hanem sokkal előtte a konyhában egy kósza pillantásnál, egymást ugratva mondjuk. Minél hosszabb ideig csigázzátok egymást, annál magasabb hőfokon égsz. A bemelegedés lassú és fokozatos. Szereted, ha a szexuális témák nem tabuk köztetek, felizgat, ha a párod verbálisan is fenntartja az érdeklődésed. Téged nem megrémít, hanem izgalommal tölt el a beütemezett szex, hiszen így tudod, hogy van mire készülni. Kedveled az ágyban a „dirty talkot” (csúnya szavak) és mindent, ami nem direkt módon, de szenvedélyre csábít.

2. Típus: Gondoskodj rólam!

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor te leginkább úgy tudsz hangulatba kerülni, ha előtte a párod leveszi rólad a terheket. Nehezen engeded el a napi teendőket és nehezen tudod kikapcsolni a gondolataidat, amíg nem végzel mindennel. Ez azonban annyira leszívja az energiáidat, hogy inkább vágysz segítségre, mint csábításra. Azonban, ha a párod kiveszi szó nélkül a részét a házimunkából, vagy átvesz tőled néhány elintéznivalót, attól nemcsak könnyebben megnyugszol, hanem könnyebb megérkezni is így a testedbe. Azzal, hogy kifejezi a támogatását feléd, máris benyomja rajtad a „szexi gombot”.

3. Típus: Játssz velem!

Neked a játékosság az igazi gyenge pontod. A leggyorsabb mód arra, hogy kibújj a ruháidból, ha a párod megnevettet. Számodra a szex nem a szabályokról és a komolyságról, hanem az életörömről szól. Egymás heccelése tüzel fel leginkább. Egy kis csiklandozás, szexi fogócska vagy vicceskedés a szerelmeddel – ez a te tereped, ahol a legkomfortosabban érzed magad.

4. Típus: Vágyakozz rám!

Te akkor tudsz a legkönnyebben hangulatba kerülni, ha azt érzed a párodon, hogy megőrül érted. Azt szereted, ha látod a szemében a tüzet azt, hogy kívánatosnak lát téged. Számodra a kezdeményezésnek elsöprőnek kell lennie. Azt szeretnéd, ha partnered rengeteg bókot adna neked, és segítene látni, milyen szexi vagy. Lételemed a spontaneitás, az érzés, hogy a másik hirtelen nem bír ellenállni neked és hogy azonnal szüksége van rád. Téged nem riaszt meg a falnak lökés, sőt!

5. Típus: Kapcsolódj velem!

Számodra a szex az érzelmi kapcsolódásról szól. Feltétlenül szükséged van az érzelmi megnyílásra, mielőtt fizikai intimitásra kerülne sor. Mély beszélgetésre és arra vágysz, hogy a partnered teljes figyelmével rád összpontosítson és ott legyen veled a pillanatban. Ahogy azt érzed, hogy túl gyors a tempó, vagy a partnered részéről nyomást érzel az ágyba bújásra, egyszerűen bezársz. A finom érintések, a lassan melegedő hangulat és az egymás szemében való elveszés juttat téged a legmagasabb hőfokra.

6. Típus: Érints meg!

Téged a fizikai érintéssel lehet levenni a lábadról. Nem rajongsz a túl sok beszédért és a felesleges körítésért, inkább azt szeretnéd, hogy a testedet szólítsa meg a párod. Szereted, ha a partnered mögéd oson, a nyakad csókolgatja vagy belemarkol a fenekedbe. A nyílt és közvetlen vágy kifejezésére gerjedsz és alig várod, hogy egy cirogató mozdulat hatására felébredjen a tested.

A szex csapatsport

Ne feledd, hogy az ágyban ketten vagytok. Lesznek napok, amikor az egyik stílus beválik, máskor vegyítenétek őket és van, hogy teljesen új dologra vágytok. A lényeg, hogy nyíltan fejezzétek ki az igényeiteket. A fenti lista segíthet beazonosítani és megfogalmazni, hogy mi az, ami tetszik és mi az, ami nálad nem hatásos.

Forrás: Fatherly

Nyitókép: Tom Merton/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

 

 

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: